13 Ağustos 2015 Perşembe

Günümüzün Hastalığı Stresi Azaltmak İçin 9 Bilgi

stresi azaltma

Stres iş hayatındaki başarısızlıklar, evdeki sorunlar gibi birçok nedenden dolayı kaynaklanmakta ve insan hayatını olumsuz etkilemektedir. 
Stresi tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir fakat bazı yöntemlerle stresi azaltmak mümkündür. Stresin azaltılması ev ve iş hayatında performansınızı mutlaka artıracaktır. Bu yazımızda stresi azaltmak için bazı önerilerden bahsedeceğiz.

Derin nefes alın: Derin nefes almayla beyne daha çok oksijen gider ve vücudun rahatlaması sağlanır. Derin nefes göz ardı edilmemelidir, derin nefes zihni kötü düşüncelerden temizlemektedir.
Egzersiz yapın: Düzenli egzersiz ve spor aktiviteleri yapmak stres atmanın en iyi yoludur. Hem vücut hem de zihin sağlığınız için sporu bırakmamalısınız.
Doğayla iç içe olun: Doğaya çıkıp kafanızdaki düşüncelerden uzaklaşabilirsiniz. Evde tek başına oturmayın, en kötüsü elinize bir stres topu alıp sıkın.
Hayvanlarla ilgilenin: Özellikle kedilerin okşanıldığı zaman mırlamalarının insan zihnini rahatlattığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Düzenli uyku uyuyun: Geceleri 8 saat uyumak stresi düşürmektedir, az uyku uyumak insanı sinirli ve gergin yapar.
Olumlu düşünün: Karamsar olmak stresi daha çok artırır, pozitif düşünün ve bazı endişelerinizi zamana bırakın.
Çeşitli baharatları koklayın: Lavanta, papatya, biberiye kokuları sakinleştirici etkiye sahiptir ve koklanıldığında insanın rahatlamasını sağlar.
Kafeinden uzak durun: Kola, kahve gibi içeceklerde kafein bulunmakta ve kafein gerginliği artırmaktadır. Bu içecekleri kullanmayı azaltmalısınız.
Stresli olduğunuzu kabul etmelisiniz: Stres endişeli olmaktan kaynaklanır, zihninizdeki negatif düşüncelerle yüzleşin.

Her şeyi kafanıza takmayın, strese neden olmayın. Şunu unutmayın ki; hiçbir şey sizin hayatınızdan daha önemli değil…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder