2 Eylül 2016 Cuma

Bilinçaltı Nedir? Nasıl Çalışır?


bilinçaltı

İnsanlar sürekli olarak beyninin yalnızca %4’lük bir kısmını kullanabildiklerini dile getirmektedir. Uzmanlar geriye kalan %96’lık kısmın bilinçaltı olduğunu dile getirmektedir. Uzmanlar bilinci buzdağına benzetmektedir. Buzdağının üst kısmında kalan bölüme zihin, altta kalan yani görünmeyen kısmına ise bilinçaltı denmektedir. Bilinçaltındaki şeyler görünen kısım olan zihne çıkarıldığında doğal olarak bilinç, gelişmiş olmaktadır. Bilinç zihnimizde farkında olduğumuz her şeye denir. Bilinçaltı ise henüz farkına varamadığımız şeylere denir. Normal bilinç yani zihin maksimum 10 tane veriyi tutabilme kabiliyetine sahip iken bilinçaltında ise 3 milyon civarında veri tutulabilmektedir. Bu da bilinçaltının bilinç üstüne göre daha kuvvetli olduğunun büyük bir göstergesidir.


Uzmanlar insanlar üzerinde araştırma yaptıklarında kişinin 6 yaşına kadar tüm almış olduğu bilgileri doğru veya yanlış ayırt etmeden kaydettiğini tespit etmişlerdir. Bu durumda altı yaşına kadar bilincin ciddi manada gelişme kaydettiğini ve kişiliğinin 6 yaşında kadar kaydedilenler sayesinde oluştuğunu gösteriyor. Sonraki dönemde kişi 12 yaşına gelinceye kadar etrafında meydana gelen olayları gözlemler ve 6 yaşına kadar sahip olduğu bilinçaltındaki verileri bir süzgeçten geçirip bir araya getirir. Yani 12 yaşına gelene kadar bilinçaltında bir mukayesenin olduğunu söylenebilir.


bilinçaltı testi

12 yaşından sonraki dönemde kişi bir olayla karşı karşıya kaldığında 12 yaşına kadar bilinçaltında biriktirmiş olduğu olayları referans alarak düşünmeden olaylara tepki verir. Yani kişi 12 yaşından sonra sahip olduğu bilgilerin doğru veya yanlış olup olmadığını hiçbir süzgeçten geçirmeden anında tepkiler vermeye devam etmektedir. Bu durum bilinçaltının insana kararlarını etkileme konusunda gerçekten etkili olduğunu gösteriyor. Doğru kararlar alabilen insanları inceleyecek olursak birçoğunun bilinçaltının ciddi anlamda gelişmiş olduğunu gözlemleyebiliriz. Bu yüzden uzmanlar, zihni geliştirmenin mümkün olmadığını fakat bilinçaltını geliştirmenin mümkün olduğunu belirtiyorlar. Hayatta doğru kararlar alabilmek için mutlaka bilinçaltının güçlendirilmesi gerekmektedir.


Bilinçaltı insanın en yakın dostudur çünkü kişiye karar verme konusunda ciddi anlamda yardımcı olur. Bir kişi 0-6 yaş aralığında ne kadar çok şey ile karşılaşacak olursa bilinçaltı da aynı miktarda gelişme gösterecektir. Bir çocuğunuz varsa ve onu doğru bir şekilde yetiştirmek istiyorsanız mutlaka 6 yaşına kadar bilinçaltını geliştirmek için çaba harcayın. Bunun sonucu olarak kendisinin tüm hayatı boyunca dimdik ayakta durabilmesi için yardımcı olmuş olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder