1 Ocak 2018 Pazartesi

İncirin Faydaları Nelerdir?

incirin faydaları

Beyaz incir demir, magnezyum, kalsiyum ve K vitamini deposudur. İçerdiği yüksek lif değeri sayesinde hem sindirim sistemini düzenlemekte hem de tokluk hissi vermektedir. Hücrelerin yenilenmesinden kemiklerin güçlenmesine kadar vücut sistemini düzenleyen mucizevi bir meyvedir. Ayrıca 50 kalori gibi oldukça düşük miktarda kalori değerine sahip olan incir, diyet ve kilo kontrolü yapan kişiler için iyi bir alternatiftir. 100 gram beyaz incirdeki kalori 74kcal, toplam yağ miktarı ise 0,3 gramdır.


İncirin Faydaları

  • Beyaz incir yüksek lif içeriğine sahiptir ve vücudu tok tutar. Bu sayede kilo vermeyi kolaylaştırır. 
  • Beyaz incir içeriğindeki potasyum miktarı ile kan basıncını ve tansiyonu dengeleme özelliğine sahip bir meyvedir. 
  • Hücrelerin yenilenmesinde oldukça etkin rol oynayan beyaz incir, yüksek değerde vitamin ve mineraller içermektedir. 
  • Beyaz incir fosfor kaynağı olması sebebiyle kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlamaktadır. 
  • Günde tüketilen bir adet incir bir insanın günlük demir ihtiyacını fazlasıyla karşılamaktadır. 


Beyaz İncir ile Yapılabilen Tedaviler 

Akne(Sivilce): Akne tedavilerinde oldukça sık kullanılan beyaz incir yüze parlaklık da vermektedir. Ezilmiş beyaz inciri sivilceli bölgenin üzerine sürüp, 15-20 dakika bekledikten sonra ılık su ile temizlendiğinde farkı göreceksiniz.
Boğaz Ağrısı: İki adet kurutulmuş inciri sıcak suya atın ardından üzerine 2 çağ kaşığı bal ekleyin. Bu beyaz incir çayı boğaz ağrınıza iyi gelecektir.
Ağız Yaraları: Beyaz incir yaprağı ile ağız yaraları tedavi edilmektedir. Ayrıca beyaz incir ağızdaki kötü kokuları da yok etmektedir. Bunun için 3 adet beyaz incir yaprağını ağzınızda sakız gibi çiğnemeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder